KDD Classic gaat voor de tweede keer naar Emiel Maelfait


Geplaatst op 12 July 2022


Een 35-tal renners aan de start dit jaar voor een zonnige editie. Ook dit jaar stonden een aantal oude getrouwen aan de start, maar vonden ook opnieuw een aantal nieuwkomers de weg naar KDD. De koers kent zoals elk jaar een eerste schifting bij het ophalen van de vlag in de derde ronde. Er vormden zich al snel 2 grotere groepen van een 9-tal deelnemers.

In de eerste groep werd hard gewerkt en zaten heel wat gekende gezichten. Met Wender Messiaen, Emiel Maelfait en Niels Ghyselinck zaten al 3 ex-winnaars in de groep. Maar ook Dieter Wambeke en Bruno Devriese tekenden eerder al present op het podium.

De achtervolgende groep werkte goed samen maar kwam niet dichter, dus moest de winnaar vooraan gezocht worden. In de laatste ronde probeerde Dieter Wambeke het met een late uitval, maar een remonte van Wender Messiaen leidde een tegenaanval in van Emiel Maelfait die het volhield tot aan de meet. Bruno Devriese sprintte voor het tweede jaar op rij naar plaats 2. Dieter Wambeke vervolledigt het podium.