KDD - 01/07/2023

Editie 23 was de eerste editie waar wildcards werden toegelaten. In totaal stonden 55 renners aan de start. Een mix van 38 Bellegemnaren en 17 wildcardhouders streed om de trofee KDD. Van bij de officiële start schoot Rollegemnaar Berne Vankeirsbilck als een komeet uit de startblokken. Enkel Dieter Wambeke kon een rondje volgen maar besefte al snel dat er geen kruit gewassen was tegen de suprematie van Vankeirsbilck. Wambeke liet zich terug uitzakken naar een ruime achtervolgende groep met daarin heelwat vooraf getipte renners. De broertjes Malfait speelden even broederspel, Emiel schudde lachend neen toen andere achtervolgens vroegen om over te nemen in de jacht op Jensen. Ook ex-winnaars Nils Ghyselinck en Steven Feys draaiden mee in de grote achtervolgende groep samen met BMT'ers Manu Delanote en Davy Vanwynsberghe. Het zou een gevecht worden voor plaatsen 2 en drie. Even opschudding toen na 10 rondes gesprint werd voor plek 2 maar de koersdirectie liever nog een rondje door wou gaan. Zo werd Emiel Malfait geen 2de maar was het Edgar Billiet die zich naar een 2de plek wist te sprinten. Emiel werd derde en eerste Bellegemnaar.

KDD gaat voor de negende editie in 10 jaar terug naar de basis en zal verreden worden op een parcours van 4,2km.
Niet 8 maar 10 rondjes dit jaar.
Terug naar de roots, omdat er dit jaar maar 1 koers wordt gereden; KDD.
Deelnemers moeten 18 jaar zijn op 1 juli en kunnen starten als ze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • Wonen of gewoond hebben in Bellegem
  • Geen coureur zijn
  • Geen koersen anders dan wielertoeristenkoersen gereden hebben in de 12 maanden voorafgaand aan KDD

Dit jaar worden ook terug wildcards uitgedeeld in het geval er geen 65 starters zijn die wonen of woonden in ons dorp. Het KDD bestuur beoordeelt de gemotiveerde aanvragen naar wildcards.

Inschrijven kan vanaf 2 april, de dag dat de 2de mooiste koers van het jaar gereden wordt. Je deelname is pas volledig na overschrijving van het inschrijvingsgeld: €15 op rekeningnummer KDD: BE82 0018 5659 6568.