KDD Classic - 02/07/2022

Een 35-tal renners aan de start dit jaar voor een zonnige editie. Ook dit jaar stonden een aantal oude getrouwen aan de start, maar vonden ook opnieuw een aantal nieuwkomers de weg naar KDD. De koers kent zoals elk jaar een eerste schifting bij het ophalen van de vlag in de derde ronde. Er vormden zich al snel 2 grotere groepen van een 9-tal deelnemers. In de eerste groep werd hard gewerkt en zaten heel wat gekende gezichten. Met Wender Messiaen, Emiel Maelfait en Niels Ghyselinck zaten al 3 ex-winnaars in de groep. Maar ook Dieter Wambeke en Bruno Devriese tekenden eerder al present op het podium. De achtervolgende groep werkte goed samen maar kwam niet dichter, dus moest de winnaar vooraan gezocht worden. In de laatste ronde probeerde Dieter Wambeke het met een late uitval, maar een remonte van Wender Messiaen leidde een tegenaanval in van Emiel Maelfait die het volhield tot aan de meet. Bruno Devriese sprintte voor het tweede jaar op rij naar plaats 2. Dieter Wambeke vervolledigt het podium.

KDD gaat voor de negende editie in 10 jaar terug naar de basis en zal verreden worden op een parcours van 4,2km.
Niet 8 maar 10 rondjes dit jaar.
Terug naar de roots, omdat er dit jaar maar 1 koers wordt gereden; KDD.
Deelnemers moeten 18 jaar zijn op 1 juli en kunnen starten als ze aan volgende voorwaarden voldoen:

  • Wonen of gewoond hebben in Bellegem
  • Geen coureur zijn
  • Geen koersen anders dan wielertoeristenkoersen gereden hebben in de 12 maanden voorafgaand aan KDD

Dit jaar worden ook terug wildcards uitgedeeld in het geval er geen 65 starters zijn die wonen of woonden in ons dorp. Het KDD bestuur beoordeelt de gemotiveerde aanvragen naar wildcards.

Inschrijven kan vanaf 2 april, de dag dat de 2de mooiste koers van het jaar gereden wordt. Je deelname is pas volledig na overschrijving van het inschrijvingsgeld: €15 op rekeningnummer KDD: BE82 0018 5659 6568.