KDD Classic - 02/07/2022

Een 35-tal renners aan de start dit jaar voor een zonnige editie. Ook dit jaar stonden een aantal oude getrouwen aan de start, maar vonden ook opnieuw een aantal nieuwkomers de weg naar KDD. De koers kent zoals elk jaar een eerste schifting bij het ophalen van de vlag in de derde ronde. Er vormden zich al snel 2 grotere groepen van een 9-tal deelnemers. In de eerste groep werd hard gewerkt en zaten heel wat gekende gezichten. Met Wender Messiaen, Emiel Maelfait en Niels Ghyselinck zaten al 3 ex-winnaars in de groep. Maar ook Dieter Wambeke en Bruno Devriese tekenden eerder al present op het podium. De achtervolgende groep werkte goed samen maar kwam niet dichter, dus moest de winnaar vooraan gezocht worden. In de laatste ronde probeerde Dieter Wambeke het met een late uitval, maar een remonte van Wender Messiaen leidde een tegenaanval in van Emiel Maelfait die het volhield tot aan de meet. Bruno Devriese sprintte voor het tweede jaar op rij naar plaats 2. Dieter Wambeke vervolledigt het podium.

Een dorpelingenkoers voor alle Bellegemnaren die graag eens coureur willen zijn voor 1 dag. Een gevoel van euforie krijgen als je voor de eerste keer over de plaats passeert. Lossen bij de kopgroep en onderhandelen met de achtervolgers om in de ronde van de leiders te blijven. Dit is waar KDD Classic voor staat. Ook in 2022 willen we dit graat opnieuw geven aan de wielertoeristen die wonen of ooit woonden in Bellegem. Ongewijzigde criteria dus om te kunnen starten in Koers der Dorpelingen 2022.
De koers gaat over 8 rondes op het parcours dat we ook vorig jaar gebruikten. De eerste 3 ronden worden opnieuw gegroepeerd gereden zodat iedereen in de groep blijft. Aan het eind van de 3de ronde wordt de koers losgelaten en is het elk voor zich. De winnaar van de koers wordt bijgeschreven in de lijst der groten.
De inschrijvingsprijs is opnieuw €15. Voor deze prijs zijn alle deelnemers zeker van een gepersonaliseerd rugnummer, een plaatsje aan de start van de mooiste koers van het jaar, een daglicentie bij Wielerbond Vlaanderen (incl. verzekering) en een namiddag/avond/nacht om na te praten op Bellegemplaats!