KDD XL - 02/07/2022

Tweede editie van de koers die bepaalt welke deelgemeente de snelste is van Groot Kortrijk. Vooraf hadden een paar deelnemers hun zinnen gezet op deze wedstrijd en dit was van bij de start duidelijk. Rodric Callewaert was de eerste die het vuur aan de lont stak voor Bissegem. Vooral de renners van Aalbeke en Bellegem lieten niet begaan. In de vierde ronde brak het peloton onder impuls van Giorgio Derycke, Gianni Bossuyt, Rodric Callewaert en Massimo Van Lancker. Voor Derycke, kleinzoon van Bellegemse grootwinaar Germain, Mentie Derycke, ging het nog niet snel genoeg. Giorgio begon aan een solo van 20km en hield stand tot op de meet. In de laatste ronde moest Massimo Van Lancker zijn metgezellen laten rijden en zo sprintten Rodric Callewaert voor Bissegem en Gianni Bossuyt, broer van Shari Bossuyt, voor Bellegem naar het podium. Een mooie winnaar na een attractieve koers.

Vorig jaar werd het een schot in de roos. Het concept is nochtans heel eenvoudig: 8 deelgemeenten komen met 8 wielertoeristen naar Bellegem, het strijdtoneel voor KDD XL. 8 gladiatoren in de arena met 1 doel; de trui van de parochie als eerste over de streep krijgen.
De criteria om deel te nemen: op het moment van de koers gedomicilieerd zijn in de gemeente waarvoor je je inschreef en geen coureur zijn (Je hebt het voorbije jaar in geen enkele wedstrijd van eender welke bond gestart tenzij in de categorie ‘wielertoeristen’). Gezamenlijke start op Bellegemplaats, 2 geneutraliseerde ronden en dan start de sportieve strijd tussen de Kortrijkse deelgemeenten.
De inschrijvingsprijs bedraagt maar €30. Voor deze prijs voorzien we voor elke renner het wielertruitje van zijn parochie, kwaliteit op maat van Bioracer. De ploeg van de winnaar mag zich na de koers voltallig op het podium hijsen voor eeuwige roem. En dat mooie truitje, dat mag je houden als aandenken natuurlijk.
Moge de beste gemeente winnen!